mijnweer.nu

Hårtap i den norska kristna rörelsen år 2012

Hårtap hos kristna i Norge i dag

För 50 år sedan var Norge ett enhetligt land religiöst sett, nästan alla var medlemmar i Norska statskyrkan och staten och religionen hängde ihop. En katolik kunde inte då vara lärare och led han samtidigt av hårtap kunde det leda till uteslutning på arbetsmarknaden. Idag är Norska kyrkan en fri kyrka.

Världen har kommit till Norge, vilket har gjort Norge till ett rikt land på olika kristna riktningar. Idag så har alla kristna väldigt olika idéer om politik och moral och man kan därför inte dra alla kristna över en kam, alla får tycka och tänka som de vill. Ingen kan i förväg veta hur en kristen ställer sig i vissa frågor. Men kring frågor organdonationer och genforskning finns en generell överenskommelse: allt som är bra för människan ska uppmuntras.

Comments are closed.